Aselsan’ın ortağı olarak yazılım çözümleri geliştiren BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri tarafından Video konferans uygulaması olan Zoom’a rakip olarak yerli bir yazılım geliştirdi.
Yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle hemen hemen tüm firmalar Home Ofis çalışmak zorunda oldukları için video konferans uygulamalarının kullanımı son dönemde ciddi oranda arttı. Bu uygulamaların başında popülerliği ile adından sıkça söz ettiren Zoom uygulamasına yerli bir alternatif oluşturmak isteyen BİTES, XperMeet adı verilen uygulama sayesinde Zoom gibi yabancı video konferans uygulamalarına yerli bir alternatif sundu.
BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, XperMeet uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Coşkun,Virüs nedeniyle karantina sürecinde ki firmaların çalışmalarını evde yürütükleri için, iletişim ve görüntülü konuşma ihtiyacının arttığını, XperMeet adlı yerli uygulamanın banka uygulamaları kadar son derece güvenli olduğunu söyledi.
EĞİTİMDE DE KULLANILABİLECEK
BİTES, XperLMS adlı uzaktan eğitim platformunun da XperMeet video konferans uygulamasıyla öğretmenlerin öğrencilerine canlı ders anlatmasına da imkan sunuyor.