Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 Milyon Genç Yazılımcı Projesi‘ne yapılan toplam başvuru sayısını Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak twitter adresinden açıkladı.
1 Milyon Yazılımcı projemiz, gençlerimizin büyük teveccühü ile karşılaştı. Başvuru sayısı 1 haftada 451 bine ulaştı.
Bilişim firmaları ve üniversitelerden destek mesajları alan projemiz, yakında gençlerimizi heyecanlandıracak sürprizlerle yoluna devam edecek.@1milyonistihdam pic.twitter.com/a1lNp0bnM3
— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) April 30, 2020
BTK Akademi Nedir?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) tarafından yazılımı seven gençleri yetiştirmek üzere yönetilen ve yazılım / kodlama gibi eğitimleri içerisinde barındıran merkezi bir sistem kurmak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Ömer Fatih Sayan‘ın öncülüğünde 2017 yılında kurulmuştur.
BTK Akademi Dersleri Nelerdir?
Yazılımcı olmak isteyen gençlerin sisteme kayıt olmaları halinde aşağıda bulunan BTK akademi bünyesinde ki derslerden faydalanabilirler;
-Yazılım / Programlama
-Siber Güvenik
-Dijital Tasarım
-Kişisel Gelişim
-Güvenli İnternet
-Telekomünikasyon Sistemleri
-Regülasyon
-Oryantasyon
-Sertifika Programları
-T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı
BTK Akademi Eğitim Portalı’nda şimdiye kadar 31 ayrı eğitim bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat
Albayrak bu sayıyı yıl sonuna kadar 100’e çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı.
BTK Akademiye Nasıl Kayıt Olunur?
1. BTK Akademi platformuna kayıt olmak için ilk önce https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ sayfasından başvuru yapmanız gerekiyor.
2. Sayfaya girdikten sonra Giriş butonuna tıklayın ve karşınıza E-Devlet İle Giriş Yap seçeneği çıkacak. O seçeneğe tıklayın.
3. Açılan yeni pencereden E-devlet bilgilerinizi girin ve platforma bu şekilde giriş yapacaksınız.
1 milyon istihdam paneline nasıl kayıt olunur ? CV nasıl hazırlanır ?
1. İlk önce “https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login” linki üzerinden sisteme giriş yapın ve kayıt ol butonuna tıklayın
2. Karşınıza çıkan seçeneklerden sahip olduğunuz kimliğinize göre Eski Kimlik Bilgileri ile Kayıt veya Yeni Kimlik Bilgileri Kayıt seçenekleri arasında size uygun olan hangisi ise ona tıklayın.
3. Sisteme giriş yapıldıktan sonra Kullanıcı Kayıt bilgileri ekranında yer alan tüm bilgileri doldurduktan sonra Kayıt Ol butonuna basarak Cv’nizi oluşturabilirsiniz..
İsteyen herkes basvuru yapabilir mi acaba mesela ben memurum ama ogrenmek ıstıyırum basvuru yapabilir mıyım
Tabikide yapabilirsiniz 1 milyon yazilimcı arasına memurlar vrya başka bir meslek giremez diye bir kanun yoktur bence.