Bilindiği üzere kenevir bitkisi medikal dünyanın pek çok yerinde tıbbi amaçla kullanılmaktadır. Bu yazımızda bilim insanlarının yapmış olduğu araştırmalara göre, ekolojik sistemin çok önemli canlıları arasında yer alan arılar, kenevir bitkisinin polenini seviyor. Kenevir poleni, arıların azalan popülasyonlarının artmasında önemli rol oynuyor.
Amerika’nın Cornell Üniversitesi’ndeki yeni bir keşke imza atıldı. Araştırmacılar, arıların kenevir bitkisi ile ilişkisini araştırması sonucunda arıların kenevir polenini oldukça sevdiği keşfedildi. Bitki uzunluğu ve kapladığı alan ne kadar fazla ise arıların ilgisini o kadar çekiyor. Arıların kısa bitkilere göre uzun bitkileri tercih etme olasılıkları 17 kat daha yüksek. Çiçek kıtlığı olduğu dönemlerde çeşitli arı türleri için besin kaynağı olabilir.
biz böyle gidersek 20 yıl sonra bal yerine avcumuzu yalıcaz arılarıda sadece belgesellerde görecez. bile bile kendi doğamızı yok ediyoruz